16 maaliskuuta 2015

Tyhjän seinän haaste

Pääsimme tekemään pitkästä aikaa remonttia. Olemme olleet ihan innoissamme tästä lastenhuoneprojektista! Kun pinnasänky on siirtynyt lastenhuoneeseen tuntuu, että koko huoneesta tuli nyt tehdä enemmän käyttäjänsä näköinen. Lelujen ja kirjojen määrä tuntui myös huutavan parempia säilytysratkaisuja. 

Muistatte varmaan, että intouduimme huoneen sisustamaan juuri ennen pikkuisen syntymää viime vuoden toukokuussa Vauvanhuone postauksessa. Sen jälkeen hoitopöytä  ja lipasto ovat saaneet jo uudet kodit. Olemme hankkineet tilalle uuden lipaston ja vaatesäilytyksen, mutta jotenkin kokonaisuus puuttui. 

Päädyimme myös siihen, että vierassänky sai lastenhuoneesta lähteä, joten se tarkoitti sen jatkopaikan suunnittelua eli toisin sanoen olohuoneen pyörittämistä entiseen malliinsa. Syksyllähän pyöräytimme Muutto kotona osa 1 ja Muutto kotona osa 2  olohuoneen ja työhuoneen paikkaa. 

Olen vaan miettinyt pääni puhki mitä seinille tulee. Olette varmaan törmänneet siihen, että lastenhuoneen seinistä maalataan vain alaosa kuten esim. Kotipalapeli- Blogin lastenhuoneessa. Tätä mietin kauan, mutta ovesta tullessa vastassaoleva ikkunaseinä pattereineen kokisi myös maalauksen ja jotenkin en nähnyt kovin hyvänä ideana, sillä se olennainen vaakalinja katkeaisi. Mietin myös maalaamista piparkakkureunalla, mutta sama homma tuon ikkunaseinän kanssa olisi ollut taas vastassa. Lopulta mietin tapettia. Sitten jostain keksinkin, että haluan isoruutuista selkeää mustavalkoista tapettia. Rautakaupat kahlanneena lopputulos oli, ettei ruututapettia ole nyt oikein saatavilla kuin tämä Ferm Livingin Grid tapetti. Ruutu on vaan pienempi kuin ajattelin. Mietin kuitenkin josko sittenkin Grid. Elloksella nimittäin vielä sattui olemaan tapetista hyvä tarjous, puhelimeeni tulleella alennuskoodilla säästin rullista monta kymppiä! Tilaukseen meni! Ja lopputuloksena on tapettia yhdelle seinälle.

Tapettiseinä näyttää oikein hyvältä. Olen enemmän kuin tyytyväinen, eikä pienempi ruutu näytä ollenkaan hullummalta. Etenkin tuon syksyllä hankkimamme vanerimökin kanssa seinä on ihana. Teetimme mökin mittojemme mukaan paikallisessa levyliikkeessä. Mitoitin tilat myös mahdolliselle pikkukeittiölle, joten ainakin Ikean keittiö sopii hyvin tuohon mökkiin myöhemmin ja silloin tietenkin vaatetanko saa lähteä. Tästä on hyvä jatkaa sisustamista uudessa lastenhuoneessa, jonka muita suunnitelmia näette tässä ja toteutusta pian myös.(Kuvat valmistajien)

6 kommenttia:

 1. Remontin teko on aina niiiiin mukavaa, Kiitos kun sain olla tapettitalkoissa. Lopputulosta kyllä kelpaa esitellä. Huoneesta tuli raikas ja valoisa ja mahdollistaa huonekalujen paikkojen vaihdot jos siltä tuntuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä avusta! Tapetointi ja maalauskin toteutettiin naisenergialla neidin päikkäreiden aikaan. Todella siisti lopputulos! Mahdollisuuksia huoneessa on nyt vaikka mihin.

   Poista
 2. Ihanalta vaikuttaa. Samasta tapetista haaveilen minäkin tytön huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin pitkään onko lastenhuoneeseen sopiva, kun tuntuu etten missään ole törmännyt kyseistä tapettia lastenhuoneessa käytettävän. Sopii kyllä ehdottomasti lastenhuoneeseen myös!

   Poista
 3. Voi näyttääpä kivalta lastenhuoneessa tuo Grid! Tahtoisin sen meidän vierashuone/työhuoneeseen, joskaan en uskalla tunnustaa tätä miehelle, joka alle 2 vuotta sitten on tapetoinut kyseisen huoneen harmaalla ;)

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä tykännyt vaikka ensin jännäsin viliseekin ruutu silmissä kun on pienempää kuin suunnittelin. Nappivalinta kyllä! Toimii varmasti hyvin vieras/ työhuoneessakin.

  VastaaPoista