05 maaliskuuta 2015

Helsingin visiitillä


Täällä ei ole tainnut koskaan vilahtaa muiden koteja kuin omani, joten nyt jotain ihan uutta. Nämä kuvat ovat parin viikon takaiselta Helsingin reissultamme. Tämä oli myös meille ensimmäinen lentomatka pikkuisen kanssa ja jännityksestä huolimatta matkat menivät oikein hyvin.Vierailimme pikkuneidin kanssa ensi kertaa hänen kumminsa ja hänen puolisonsa kotona. Koti löytyy vanhasta kivitalosta vehreältä Lauttasaaren alueelta.

Tämä 2h+k on niin ihastuttava ja hyvin asukkaidensa näköinen kahden aikuisen koti. Pariskunnan ollessa töissä nappasin muutamia otoksia herkullisista kohdista heillä.  Minusta kodissa parasta ovat korkeat tilavat huoneet, kiviset ikkunalaudat, keittiön ja kylpyhuoneen kivitasot sekä suuri String hyllykokonaisuus. Kalusteet on tarkkaan harkittuja ja ajattomia. Kodista löytyy paljon Artekia, jota on kerätty vuosia pikku hiljaa. Esimerkiksi yksi ruokapöydän tuoli on saatu ylioppilaslahjaksi ja toinen taas valmistujaislahjaksi. Kodista löytyy paljon tavaroita, joille on jokin tarina miten ne ovat  juuri sinne päätyneet. Olen tuntenut talon emännän ihan lapsesta asti, joten on ihana nähdä miten kotoa löytyy myös minulta joskus vuosia sitten lahjaksi antamiani asioita.

Reilu viikonloppu hurahti Helsingin maisemissa todella vauhdikkaasti. Onhan se selvää, että pienen kanssa liikkumiseen tarvitaan tuplasti jos ei triplasti enemmän aikaa ja suunnitelmallisuutta. Eli seuraaville kerroillekin jäi nähtävää, niin ystäviä kuin kauppojakin joihin tällä kertaa emme ehtineet. 

1 kommentti: