05 elokuuta 2014

Juhlapäivänä

Viikko sitten lauantaina meillä oli pienen kastejuhlat. Heinäkuinen helle helli oikein antaumuksella. Isi hikoili puvussaan tyttö sylissä ja äiti pyyhki vuoroin isin hikipisaroita ja vuoroin omia kyyneleitään. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja kaunis. Läheiset paikalla. Neiti itse oli oikein ihanasti ja alun hikan jälkeen hän oli ihan hiljaa ja nukuskeli. Kun pappi kasteli pikkuisen tukkaa niin hän leväytti oikein kunnon hymyn. Taisi nimikin olla mieluinen.
Varsinaisen kastetilaisuuden jälkeen nautimme pöydän antimia. Alkuun maistelimme savuporokeittoa ja sen päälle kahvit herkkuineen. Olimme tehneet kaikki itse sitruunaleivoksia lukuunottamatta. Tarjolla oli Banoffee kakkua, Daim- Suklaamuffinsseja, Pirkan sitruunaleivoksia, Täytekakkua valkosuklaa- mansikkaraparperitäytteellä ja sitruunamarenkeja.  Täytekakkuun löysin fiilistä täältä. Tarkkasilmäiset löytävät nimen kakun päällä olevasta lippuviiristä.
Kukat olin tilannut aiemmin samaisella viikolla läheiseltä puutarhalta ja täytyy sanoa, että olivat kyllä mieluiset. Niin kauniit ja kestävät. Vasta nyt reilu viikon jälkeen heitimme ne pois, joten kukista oli iloa vielä kastepäivän jälkeenkin. Saimme myös iloa tytön kummeista perheineen, jotka kyläilivät meillä kasteviikonlopun. Olipa ihana nähdä pitkästä aikaa. Juhlaviikonlopun jälkeen iski pieni väsymys, liekö myös helle teki tehtävänsä mutta nyt riittää taas energiaa. 
(Kolme viimeistä kuvaa: Julia Niemi)

Vaikka koulut alkavat ja syksy jo kolkuttelee ovelle, niin meillä kesän parhaat päivät ovat vielä edessä. Me tytöt nimittäin ollaan iloisia myös siitä,että isi jää lomalle nyt! Luvassa pitkiä aamuja, jolloin kellitään koko perhe yhdessä sängyllä, reissu etelän suuntaan ja käyntejä isovanhempien luona. Jospa mökillekin uskallettaisiin. Ja mikäs tässä on ollessa kun lämmintäkin piisaa!

1 kommentti:

  1. Pirtsakka, kaunis ja aurinkoinen tuo keltainen teemaväri! Ihanat herkut ja kiva nimi tytöllä! Minunkin tyttären toinen nimi on Hilma :) t:Susa

    VastaaPoista