04 heinäkuuta 2014

Lenkin jälkeen parvekkeella
Nyt kun isi on mennyt jo töihin niin me tytöt ollaan otettu tavaksi viilettää vaunulenkeillä joka päivä vähintään kerran satoi tai paistoi. Lenkitkin ovat energiani voimistuessa vain pidentyneet. Kunnon lenkin jälkeen on ihana ottaa hetki omaa aikaa ja istua parvekkeella jääteetä juoden ja lehteä selaillen kun pikkuinen vielä tuhisee vaunuissa.

Parvekkeella on tapahtunut viime aikoina. Muistatte varmaan yrttikasvatukseni ja yrttihyllyn. Hyllyllä kolmessa betoniruukussa komeilevat nyt basilika, ruohosipuli ja timjami. Liekö substralin, valon tai rakkauden puute, mutta yksikään siemenestä kasvattamani yrtti ei selvinnyt. Kaikki näytti hienolta aluksi, mutta kovin rimpuloita niistä lopulta tuli eivätkä betoniruukkuihin asti selvinneet. Nämä puutarhalta haetut kasvavat nyt kauniisti vaikka kelitkin ovat olleet mitä ovat.
Kalusteet lasitetulla parvekkeellamme ovat samaa kuin edellisessäkin asunnossa, jonne hankimme nämä kaksi Toy- tuolia. Ostimme hetki sitten tuoleihin Stockalta Casan harmaat päälliset, tuntuvat tosi mukavilta. Ikean pöytä on hyvä kaveri tuoleille, vaikkakin hiukan kookkaan oloinen. Haluan kuitenkin että parvekkeella voi nauttia kunnon aamupaloja ja kesäruokaa, joten kunnon pöytä on tarpeellinen kattauksille. Paljaat jalat tykkäävät matosta, joka peittää koko parvekkeen betonisen lattian. Hankimme maton muuton aikaan vuosi sitten.
Paras viherostos parvekkeelle tänä vuonna on ollut tämä heinä, joka löytyy meiltä korkeasta ruukusta. Tykkään sen tuomasta vihreydestä. Yrttien ja heinän lisäksi ainoa kukka pöydällä on valkoinen tupakka, joka on ottanut kovan kasvupyrähdyksen ja kasvanut pituutta enemmän kuin  osasinkaan odottaa. "Less is more" pätee minulla  myös parvekkeella. Toki   amppelimansikka ja muut herkut houkuttelisivat, mutta liekö kestäisivät tätä meidän kesää ja ilta-aurinkoista parveketta.Tänään lukemisenani on eilen tullut uusin Deko ja kuten aikaisempina vuosina se sisältää Asuntomessujen messuluettelon. Isillä on elokuussa lomaa, joten jonkinlaista reissua ollaan suunniteltu. Asuntomessut kyllä houkuttelisi ja alankin nyt selaamaan lehteä innolla mitä messut tänä vuonna tarjoavat. Löysin myös yhdestä blogista arvonnan, jossa voi voittaa lippuja messuilla ja taidankin osallistua. Näin äkkiseltään kohteita kurkattuna ainakin keittiöt ovat melkein kaikki vetimettömiä ja kovin meidän keittiön näköisiä. Näyttää nyt useammalta valmistajalta löytyvän samanmoisia. Silloin kun me suunniteltiin omaa niin ei vielä valmistajilta vetimettömiä malleja ollut paljon tarjolla. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti