22 heinäkuuta 2014

Kesän makuja

Me ollaan vietetty reilu viikko entisillä kotikonnuilla vanhempieni luona. Kyläilimme, uimme, grillasimme, pesimme mattoja, kävimme ulkomailla rajanaapurissa Ruotsissa. Isi kävi töissä, mutta me tytöt otimme rennosti. Hellettä piteli koko ajan ja paras paikka nukkua olikin vanhempieni olohuone, joka viilennettiin ilmalämpöpumpun avulla. Huh sanon minä, mutta nautitaan nyt kesästä. Ennen reissua saimme kuitenkin papin kylään ja maistelimme tätä herkullista mansikka- marenkikakkua. Niin makeaa, kepeää ja kesän makuista.



Piirsin leivinpaperille kaksi eri kokoista ympyrää, joiden sisälle levitin marengin. Paistoin 120- asteisessa uunissa noin 1,5 ja jäähdytin pohjat. Vinkkinä vielä, että leivinpaperi kannattaa öljytä ennen marengin levittämistä ja kakun täyttäminen kannattaa tehdä noin tunti ennen tarjoilua niin pohja pysyy mukavan rapsakkana. Täytteeseen lisäsin vielä  raikasta sitruunarahkaa. Helppoa ja herkullista kesäherkkua!

1 kommentti:

  1. Ihanan kesäinen kakku ja näyttää niiin herkulliselta!

    VastaaPoista