26 kesäkuuta 2014

Kyläilyä


Meillä on kyläilty viimeisen kuukauden aikana ennätysmäärä. Meistä tämä on ihanaa, varsinkin nyt kun alan itsekin olla jo voimissani. Katkaisee niin mukavasti arkea, kun joku piipahtaa ja höpötellään kuulumiset sekä tietenkin nuuskutellaan vauvaa. Ollaan aina tykätty siitä, että meille on helppo vieraiden tulla. Viimeisimpänä saimme tänään vieraaksi lomalaisia Kokkolasta ja olipa vain mukava nähdä. 

Me ollaan kyllä itsekin sellaisia kyläluutia. Ollaan piipahdettu jo kaksi kertaa viimeisen kuukauden aikana vanhempiemme luona pidennetty viikonloppu 100 kilsaa pohjoisempana ja sielläkin kyläilty useassa paikassa. Meillä on myös ystäviä etelässä, jossa vietin opiskeluvuosia. Heitä näkee vaan ihan liian harvoin ja välillä on tosi kova ikävä sitä, kun kokoonnutaan porukalla tekemään ruokaa, pelaamaan pelejä ja vaihtamaan kuulumisia. Jos Lahden ja Helsingin voisi siirtää tänne Oulun kylkeen niin sen kyllä tekisin. Sen verran meinaa ikävä näitä tyyppejä välillä olla. Jospa sitten syksymmällä lähdemme reissun päälle etelän suuntaan.


Kuten ystävätkin tietävät olen kova leipomaan. Tämä tapahtuu silloin kun joku piipahtamaan tulee. Olen aika kokeilunhaluinen ja tartun uusiin löytämiini resepteihin ennakkoluulottomasti. Kyläilyn lomassa meillä onkin herkuteltu milloin milläkin. Viimeisenä maistoimme marjapiirakkaa jäätelön kera, mutta suosikiksemme on noussut ehdottomasti Banoffee kakku. Tämä niin helppo ja suussasulava makea herkku. Teen sen yleensä aina Ullanunelman reseptillä. Viimeksi tarjosimme sitä, kun Tiuhtin tuore eno tuli kylään ja seuraavaksi sitä maistetaan varmasti ristiäisissä. 

Ihanaa just tuli puhelu Tiuhtin tulevalta kummitädiltä Helsingistä, että piipahtaisi maanantaina. Huippua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti