05 toukokuuta 2014

DIY Seinähylly ja betoniruukutKerroinkin, että vappuna touhusimme parvekkeella ja laitoimme sitä kesäkuntoon. Ehdimme jo kauan pohtia parvekkeellemme hyllyratkaisua valmiista hyllyistä, mutta sopivan kokoista hyllyä ei löytynyt, sillä parvekkeen lasitus pitää saada kokonaan tarvittaessa auki.  Pari viikkoa sitten istuin hammaslääkäripäivystyksessä ja selasin Kodin Kuvalehteä. Siellä oli toteutettu hyllyratkaisu parin laudanpätkän, harjanvarren ja narun avulla. 

Siispä tuumasta toimeen ja maalaus vielä päälle niin avot mikä ratkaisu. Hyllylle on tarkoitus kerätä ruukkuihin yrttejä ja kesän kukkasia sekä jotain kivaa tavaraa. Ilokseni huomasin, että ohje hyllyn tekemiseen löytyy myös Kodin Kuvalehden omilta sivuilta tee se itse -osiosta. Siellä näyttäisi olevan muitakin hauskoja ideoita nikkaroijille.Ruukut syntyivätkin sitten betonista, jotka valettiin hiekkaämpäreihin. Ilmoittauduimme äitini kanssa jo muutama viikko sitten betonikursseille, joka sitten peruttiinkin vähäisen osallistujamäärän takia. No mehän emme lannistuneet, vaan pidimme omat kurssit vanhempieni autotallissa yhtenä perjantai-iltana. Saimme lopulta kyseisen kurssin vetäjänkin avuksemme. Siellä syntyi jos jonkinmoista betonituotosta mm. pitsisiä pihalaattoja, linnun juoma-astioita, adventtikynttelikkö, paljon ruukkuja ja kynttilänjalkoja. Siis vain mielikuvitus on rajana.

Nämä ruukut on valettu kotona vappuna. Toki ruukut ovat sen verran painavat, ettei uusi hylly ihan koko yrttikokoelmaa voi kantaa, joten osa ruukuista pääsee pöydälle. Yrteille, jotka siemenestä laitoin kasvamaan ei oikein kuulu hyvää. Basilika ja Sitruunamelissa ovat vahvoilla, mutta Korianteri, Persilja ja Ruohosipuli kasvavat vain pituutta turhan hentoisina. Saa nähdä miten niiden käy. Lämpenisi ilmat vielä, jotta parvekkeella pääsisi nauttimaan kesästä. Viime kesänä ei paljon istahtaa remontilta ehtinyt, joten tänä kesänä senkin edestä. Toy- tuoleille pitää vielä hankkia jotkut mukavat istuintyynynpäälliset, joita muuten eilen Kodin Ykkösen VIP- aamulta etsiskelin. Eiköhän sellaiset sopivat vielä vastaan tule.

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen hylly. Voisi itsellekin toteuttaa. Betonihommat on ollut myös suunnitelma listalla mutta kun aika ei tahdo kaikkeen riittää.

  VastaaPoista
 2. Todella hienoja! Itselläkin ovat sormet syyhynneet betoniaskartelujen kimppuun.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana hylly ja betoniruukut. Mullakin on aikomus tehdä terassille tuollanen hylly, tämä sun postaus tuli ihan täydelliseen saumaan :)

  VastaaPoista
 4. Ei muuta kuin kevätnikkaroinnin ja betonin valuun pariin kuomat! Hyllyn voi myös jättää puun värille, mikäli tilaan sopii. Me maalattiin ihan ulkomaalilla kauttaaltaan, samalla jolla linnunpönttökin niin antaa puulle hyvän suojan.

  VastaaPoista