03 maaliskuuta 2014

Siivouspäivä


Perjantai ei ole meillä aina se siivouspäivä. Meillä siivotaan aina silloin kun on tarvis, mutta vähintään kerran viikossa. Nämä kuvat ovat viime torstailta. Siivoamme aina kun tulee vieraita ja useasti juuri viikonloppua vasten vaikka olisimme lähdössä reissuunkin, sillä voi että on mukava palata siistiin kotiin sunnuntai- iltana. Meillä mies tuntuu olevan paljon innokkaampi siivoamisessa kuin minä ja tarttuu imuriin tuon tuostakin. Myös tavaroiden järjestely pöydiltä on hänen intohimonsa, niinpä useasti töihin lähtiessa saan etsiä avaimia ja silmälaseja, jotka ovat liiankin hyvässä tallessa siivouksen jäljiltä.

Sellainen tavaroiden keräily ja pintojen siistiminen onkin ihan arkirutiinia keittiönsiivouksen kanssa. Pääsee huomattavasti vähemmällä varsinaisena siivouspäivänä kun ei tarvitse roudata tavaroita ees taas. Nyt kun kasvava masuni ei oikein tykkää imuroinnista ja luutuamisesta, niin talon isäntä on saanut ottaa hoitoonsa molemmat tehtävät. Minä keskityn nyt kevyempiin hommiin kuten pintojen pyyhkimiseen. Niin sai keittiö taas kodinkoneisiin tehopuhdistuksen ja kaapit hohtavat nyt valkoisenaan.

Keittiön lattia on ainakin meillä se muruisin paikka ja nappasinkin Kodin Ykkösestä lakaisuharjan murusille. Enpä ole vielä törmännyt näin silmiä hivelevään lakaisusettiin. Eihän sitä raaski edes kaappiin piilottaa niin saa jäädä sopivasti käden ulottuville. Siivouspäivän parhautta on myös hakea Stockmannilta pari leikkokukkaa maljakkoon ja tuoksutella puhtoista kotia. Viikonlopuksi saimmekin vanhempani kylään ja olipa meillä mukavaa. Ohjelmassa oli shoppailua, Stand Upia sekä ompelu- ja verhokiskojen laitto talkoita.


6 kommenttia:

 1. Kivan näköinen lakaisusetti. Tuota kehtais pitää esilläkin! Teillä on niin valoisaa ja kaunista <3
  kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Voi kun teillä on kaunista! Ja ihana harjasetti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Marru ja JohannaL!

  VastaaPoista
 4. Oih, ihastuin heti tuohon lakaisu-settiin. Jos et olisi kertonut ostopaikkaa (josta siis iso kiitos) niin olisin kysellyt... ;)

  VastaaPoista
 5. Äärettömän kaunista t: R

  VastaaPoista
 6. Sattumalta löysin blogiisi, niin kaunista :) ihastuin mm. teidän lattiaan, ihanan sävyinen, mikä mahtaa olla valmistaja ja sävy? Onko laminaatti? :)

  VastaaPoista