19 helmikuuta 2014

Lomalta osa 2/ Tukholma ja tuliaiset


Vielä postausta talvilomaltamme. Lahdesta suuntasimme lomallamme vielä Helsinkiin ja sieltä hyppäsimme Tukholman koneeseen. Olimme Tukholmassa maanantaista keskiviikko iltapäivään asti. Asustelimme pienessä hotellissa aivan kävelykadun varrella, joka oli kyllä sijainniltaan aivan loistava. Hotellin taso ei ollut päätä huimaava, mutta parasta huoneessa oli poreamme. Olihan siinä ihana lillua ja oikoa jalkoja pitkän päivän kävelyn jälkeen.Vaikka ilma ei meitä hellinytkään, kun oli niin sateisen sumuista ja koleaa, irtiotto arjesta teki kyllä tehtävänsä. Kävimme myös kävelyllä vanhassa kaupungissa Södermalmia unohtamatta. Pysähdyimme kahviloihin ja ravintoloihin. Pääsin myös käymään Modernin taiteen museossa ja Arkkitehtuurin museossa ja sieltä museokaupastahan löytyi vaikka mitä mm. nämä Andy Warholin julisteet, joita jo kerran sähköpostillakin museokaupan verkkokaupasta kyselin. Näitä saa siis tosiaan paikan päältä. Mehän tietty innokkaina heti kotiin päästyämme ne kehystettiin ja saatte kohta nähdä miltä seinältä ne löytyvätkään.


Muita tuliaisia tehtiin myös meidän tulevalle murulle ja toki mammakin löysi etsimänsä. Minun yksi Tukholman kohokohta on käydä Tio Gruppenilla. Siellä on kyllä upea kirjo eri kuoseja ja tämä mustavalkoinen kuosi erityisesti miellytti minun silmääni. Niin sai mamma nesesseerin siis toilettilaukun. Meidän perheessä puhutaan aina nesesseeristä. Mukaan tarttui  myös ruokalappu pikkuiselle. Myös noita Färg & Formin tuotteita on vaikeampi Suomesta löytää joten pikkumurulle napattiin matkaan myös tuttiketju.
Niin vain loma meni ja arkinen aherrus alkoi. Seuraava loma onkin sitten hiukkasen pitempi, jonka päättymispäivä on vain suuntaa antava. Se loma alkaakin sitten edessä huhtikuussa. Hui, hirvittää jo et miten mökkihöperöksi sitä tulee, mutta kuulemma kertomusten mukaan aika vauvan kanssa ei tule pitkäksi. Luotan siihen.


5 kommenttia:

 1. Oi vitsi, juuri viikonloppuna olimme Tukholmassa ja harmikseni en ehtinyt Moderna Museetille hakemaan omia Andy Warhollejani. Hyvältä näyttävät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ensi kerran käydä. Keskustas pääsee kätevästi bussilla museosaarelle. Kahvila museon kupeessa on myös käymisen arvoinen.

   Poista
 2. Tuo vasemmanpuoleinen juliste itsellä hankintalistalla, pitäisi vain päästä Tukholmaan(: Olen niin laiska lukemaan, mutta kuvia tykkään kyllä katsella, joten sopisi meille oikein hyvin. Blogissani on sinulle haaste http://omasohva.blogspot.fi/2014/02/top-5-haaste.html

  VastaaPoista
 3. R ei muuta kuin suunnittelemaan Tukholman reissua. Pitää kurkata haastetta!

  VastaaPoista
 4. Andy fani tälläkin! Samat löytyy olkkarista ;)

  VastaaPoista