23 joulukuuta 2013

JoulunpunaistaJouluaattoa kohti värit vain punastuvat. Nyt tulee todellista joulutunnelmaa. Nämä kattauskuvat ovat pikkuisista jouluistamme, jotka vietimme itsenäisyyspäiväviikonloppuna. Pidimme joulun ruokineen ja lahjoineen kummipojalleni, jonka kanssa varsinaista aattoa emme pääse tänä vuonna viettämään. Meitä oli yhteensä 9 henkeä syömässä ja ruokapöytämme pääsikin ensimmäistä kertaa jatkettuna täyteen mittaan.

Joulukortteja askartelin tänä vuonna 34 kpl, kaikki on nyt kiikutettu saajille. Osa lähetettiin ja osa vietiin suoraan osoitteeseen. Joulukorttien askartelu kuuluu myös ehdottomasti jouluperinteeseeni. Kotonammekin vanhempieni luona joulukortit askarreltiin itse.


Joulukalenterina käytimme viime vuonna lainattua kalenteri ideaa vaneripalalle. Printtasin vain uudet numerot ja avot. Suklaakalenterit jäivät tältäkin joululta hankkimatta. Ehkä ensi vuonna.

Jouluherkkuihimme kuuluvat mm. uunissa edellisenä yönä paistettu kinkku kastikkeen kera, rosolli, kalajuttuja, täytetyt savupororullat, perinteiset porkkana- ja lanttulaatikot (leivinuunissa tehdyt), sienisalaatti, Keminmaan Citymarketin oman keittiön italiansalaatti. Jälkiruokana olemme tykänneet vuosikaudet Marianne- jäädykkeestä. Niin raikasta, mutta makeaa. Nam!

Tässähän tulee ihan vesi kielelle. Onneksi enää yksi yötä jouluun! Nyt töihin ja sitten joulunvietto voi alkaa!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Rauhallista Joulua.

    VastaaPoista
  2. Savupororullat ja Marianne-jäädyke kuulostavat herkullisilta! Olisiko mahdollista saada reseptiä? :)

    VastaaPoista