17 syyskuuta 2014

Aamut
Aamut on ihan parhaita. Meillä ei tosiaankaan heräillä aikaisin vaan loikoillaan tai torkutaan yhdeksään tai jopa kymmeneen asti. Öitä meillä ei vielä oikein kunnolla nukuta, joten aikaisin herääminen ei tulisi kuuloonkaan. Parasta on herätä pinnasängystä kuuluvaan mukavaan porinaan, joka on säestetty kiljahduksilla. Porina jatkuu useasti myös meidän välissä, jossa torkutaan vielä hetki. 

Tämä aamu olikin toisenlainen, kun loikoilessamme avasimme myös radion. Saimme kuulla sieltä minun Mummini lukevan hänen uudesta lastenkirjastaan sadun. Tämä on jo toinen Mummini kirjoittama lastenkirja ja se kertoo elämästä metsälammen rannoilla. Olipa pikkuisen ilme keskittynyt, kun tutun Mummin ääni kuuluikin radiosta. Tämä kirja Majavalammen tarinoita on omistettu Mummini kahdelle lapsenlapsen lapselleen eli meidän pikkuiselle ja hänen serkulleen. Saukkotarina, jonka kuulimme oli kyllä niin ihana, että odotamme innolla milloin pääsemme lukemaan lisää tarinoita kirjasta, jota löytyy myös täältä.

Loikoilun lisäksi aamupalan tekeminen on yksi aamun tähtihetkistä. Pitkään pannulla kypsynyt munakas sai tänä aamuna kaverikseen salaattia. Jälkiruuaksi herkkuani turkkilaista jogurttia, mangopaloja, mysliä ja tilkka hunajaa. Kyytipojaksi vielä iso kuppi teetä. Näillä eväillä lähdettiinkin sitten kävelylenkille ja sen siivittämänä pikkuinen nyt tuhisee vaunuissa.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen herkkuaaminen :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru! Sinne myös mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Kyllä maistuu, herkulliselta näyttää. :) Majavalammen tarinoita on minullakin pöydällä ja siihen pian syvennyn. :) :) Mukavia aamyhetkiä sinne.

  VastaaPoista
 3. Rauhalliset aamuhetket on niin parhaita ja aamiainen näytti herkulliselta. Leppoisia syyspäiviä. Riikka

  VastaaPoista