03 huhtikuuta 2014

Sormet mullassa


Viime päivät on mennyt ihan ihmetellessä. Sain maanantaina kuulla, että jäänkin mammalomalle etuajassa. Vaikka olostani tiesin ettei työkuntoa oikein ole, niin silti se kuitenkin tuntui tulevan kuin puun takaa. Olihan se hiukan haikeaa sanoa heipat työkamuille ja luovuttaa työpöytä ja avaimet. 
Pienestä alkujärkytyksestä selvinneenä suuntasin siemen ostoksille. Näin kevätihmisenä ajattelin, että alan sitten vaikka tässä “odotellessa” kasvattamaan yrttejä. Pihamaallehan yrttejä ei tulla saamaan, kun kerrostalossa asutaan mutta parvekkeelle sitäkin paremmin. Ja löytyihän niitä lajia jos jonkinlaista.
Siementen lisäksi mukaan Bauhausista tarttui myös tämä Elhon minikasvihuone. Näitäkin oli eri kokoisia, värisiä ja muotoisia. Jospa osa yrteistäni siellä paremmin aloittaisivat kasvun. Tähän asti olen viljellyt yrttejä valmiista taimista ja maassa, mutta tällä kertaa vähän haastetta peliin. 

Googletellessani löysinkin Elhon tekevän jos monenmoista ruukkua ja kasvatusalustaa. (Kuva valmistajan sivuilta) Värejäkin on yllin kyllin ja tuotteet ovat kierrätettäviä. Nyt vaan toivotaan hyviä kasvuja yrteilleni.
Niin ja ohran siemenet pääsivät myös multaan tänään. Taitavat keretä pääsiäiselle. Ohra on suosikkini pääsiäisruohoista. Meidän kotona on ennen kasvatettu aina rairuohoa. Pienenä minulla oli tapana leikkiä parturia rairuoholla. Olihan se huippua, kun tuli niin hyvät "tukat" Fiskarsseilla. 

Kumpaa teillä lukijat kasvatetaan pääsiäiseksi ohraa vaiko rairuohoa?


2 kommenttia:

  1. Rairuohoa kasvatetaan!

    Itse laitoin myös reilu viikko sitten yrttejä kasvamaan ja nyt ovat jo nousseet. Hieman yllätyin jopa, että näinkin pian, mutta nyt on tietysti ollut poikkeuksellisen lämmintä ja aurinkoista.

    VastaaPoista
  2. Rairuoho saanut yhden äänen!

    Hei mahtavaa R että yrttisi ovat alkaneet kasvaa. Pidetään peukkuja että tämän kesään sato on oikein erinomaista molemmilla. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista