19 lokakuuta 2013

Keittiö kodin sydän


Nyt on aika esitellä teille meidän keittiö. Kuten jokainen remppaa tekevä tietää, keittiö lohkaisee remonttibudjetista suurimman siivun. Niin myös meillä, mutta myymällä entinen keittiö ja hyödyntämällä aiemmin keittiössä olleet liesi ja uuni päästiin hinnassa ihan kohtuulliseen.Minulle oli alusta asti selvää, että tuleva keittiö on valkoinen. Ei tainnut olla mikään yllätys kenellekään.. Halusin ehdottomasti selkeän, vetimettömän ja ajattoman keittiön yhdelle seinälle. Myös integroidut kodinkoneet, etenkin liesituuletin olivat ihan pakolliset. Korkeakiiltovalkoisen ja vetimet sai unohtaa myös. Paikallisessa Keittiöjätissä myyjä ei suostunut tekemään tarjousta heidän vetimettömästä mallista, sillä se on kuulemma niin epäkäytännöllinen ja ei kestä. Kumma tyyppi. Siispä kävelimme toisaalle. 


Ennen tätä projektia en ollut vielä kuullutkaan, että Gigantti myy ruotsalaista Epoq keittiömallistoa.  Piirsin ensin Epoqin suunnitteluohjelmalla mieleisen keittiön, jonka pohjalta menimme sitten myymälään juttelemaan. Ajatuksenani oli selkeä vaakalinja sekä samanlevyiset pystylinjat. Yläkaappien koko tuli olla pienempi peruskaapin mallista ja halusin ettei mitään valolippoja tai muita härpäkkeitä tule olemaan.

 Saimme Oululaisesta Gigantista aivan loistavaa palvelua ja keittiömme kaupat tehtiin siellä. Matkan varrella heräsi kysymyksiä mitoista ja toimitusajoista, niin keittiömyyjämme Riikka jaksoi kyllä vastailla ja pitää meitä ajantasalla. Oltiin enemmän kuin tyytyväisiä.


Keittiö toimitettiin meille osissa, mutta kauaa ei kyllä mennyt kun kaapinrungot olivat valmiita näppärien kasaajien ja todella selkeän ohjevihkosen ansiosta. Mukana oli myös niittipyssy, jolla oli helppo kiinnittää kaappien takalevyt. Kaappeja kasatessa ihastelimme hyvää laatua. Ne todella tuntuivat tosi kestäviltä. Antaahan Epoq vielä keittiöiden kaikille laatikkotoiminnoille, saranoille, kaappien rungoille, taustalevyille ja sokkeleille 25 vuoden toimintatakuun.Ehdin jo esittää huoleni astioiden mahtumisesta, mutta se asia korjaantui Ikean Bestå kaapeilla, jotka asensimme keittiöseinän toiselle puolelle. Tinkasimme puoliskoni kanssa siitä, kuinka syvät kaapeista tulisi. Olin ehdottomasti 40cm:n kannalla, mutta puoliskoni sanoi että ehdottomasti 20 cm. Annoin periksi, tällä kertaa. Ja pakko myöntää, että on kyllä hyvä valinta, sillä kulkutila jää mukavan väljäksi ja astioita mahtuu todella paljon. 

Kaappien jälkeen jäi enää välitilan lasin asennnus, valaistuksen ja pistokkeiden suunnittelua. Voi hyvä tavaton kuinka vähän on vaihtoehtoja pintapistorasioissa on. Jos haluat hienot, saat maksaa siitä ainaki 70 euroa/kpl. No, me valitsimme lopulta perinteiset valkoiset möhkäleet ja päätimme panostaa kunnon valaistukseen. Sehän on keittiössä tärkeintä, että näkee mitä tekee. Päädyimme K-Raudassa myytävään Cariitin Huuhto led- profiilivalaisimeen, josta saimme suunniteltua täsmälleen sopivan valaisimen kaappien alle. Viimeistelimme valaistuksen ihan ohuella metallilistalla välttääksemme häikäisyä ja led-profiilin näkymistä. Valaistus kyllä onnistui. 

Nyt ei sitten muuta kuin kokkailemaan. Hankimme vielä yhden kodinkoneen nimittäin yleiskoneen ja sillä on pyöräytetty jo ensimmäinen sämpylätaikina. Olipa kuohkea vedos. Nams!


19 kommenttia:

 1. Upea keittiö! Enpä ole minäkään kuullut tästä gigantin aluevaltauksesta, tyylikäs malli ainakin tämä!

  VastaaPoista
 2. Ihanan tyylikästä ja selkeälinjaista, tykkään kovasti! Todella kivanoloinen blogi sinulla:)!!!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa blogiini Sofia ja Viivi!
  Sofia, olin itsekin ihmeissäni kun kävelimme kodinkoneliikkeeseen ihan vain astianpesukoneita katselemaan, että sieltähän sitten ostettiin lähes kaikki keittiöön kaappeja myöten :)
  Viivi, oikein kivan näköistä sinunkin blogissasi :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvännäköinen keittiö! :)
  Muutenkin teillä on kaunis koti!

  VastaaPoista
 5. Kyllä kelpaa kokkailla noin raikkaassa, toimivassa keittiössä.

  VastaaPoista
 6. Huoah! Olipas helpotus huomata että Gigantin kanssa kaupat sujuivat. Odottelen itse keittiötä ja täytyy sanoa että jännittää... Oletko ollut tyytyväinen kaappien toimivuuteen?

  VastaaPoista
 7. Olen kyllä ollut tyytyväinen kaappien toimivuuten. Mekanismit ovat oikein toimivia ja kestävän tuntuisia. Toivotaan, että teidänki keittiö on yhtä unelmaa.

  VastaaPoista
 8. Heippa, todella kivalta näyttää teidän keittiö! Olemme myös mieheni kanssa harkinneet Epoqin Integraa tai vastaavaa vetimetöntä (jyrsittyä ovea). Näytti äkkiseltään, että teillä on varmaan astianpesukonekin integroitu, niin että näyttää ulospäin kolmelta laatikolta? Entä altaan alla oleva kaappi? Meille näistä sanottiin (ei Epoqilta mutta muualta), ettei kannattaisi tehdä niin, että laatikot tulevat "valejyrsinnällä", ettei ole kestävä, mutta mitä mieltä olet? He siis suosittelivat, että näihin tulisi vain yksi ovi, eikä valejyrsintöjä. Jos teillä on niin, niin onko kestäneet hyvin? Itse haluaisin nuo valejyrsinnät, kun olisi niiiin paljon paremman ja yhtenäisemmän näköinen lopputulos, mutta en tietenkään haluaisi tinkiä liikaa kestävyydestäkään... Kuulisin mielelläni mielipiteesi noista :)

  VastaaPoista
 9. Heippa, juu meillä on tosiaan astianpesukone integroitu. Siihen on Epoqilla olemassa ihan oma kokonainen levynsä, joka ruuvattiin integroitavaan astianpesukoneeseen. Näin saatiin pidettyä sama linja alalaatikoiden kanssa. Roskakaappi on tehty erillisistä laatikon etusarjoista. Päälimmäinen osa on kiinni rungossa, joten se ei vetämällä edes lähde pois. Roskakaappi on saatu niin, että kahden laatikon etusarjat on ruuvattu liitäntäosalla keskenään kiinni. Minusta vaikuttaa ihan tukevalta ratkaisulta. Toki ei varmasti yhtenäiseen oveen verrattuna niin tukeva ole. Meillä oli gigantissa kokeiltavana tuo sama systeemi. Käykää tekin kokeilemassa.

  Meille myös keittiöjätistä sanottiin ettei valejyrsinnällä olevat kaapit ja laatikot kestä pidemmän päälle niin hyvin kuin oikeilla vetimillä. Joillain valmistajilla on uraan metallilista, jolla on haluttu lisätä kestävyyttä. Minusta jyrsintä ainakin Epoqissa on hyvin tehty ja tuntuu kestävän, mutta senkin aika näyttää. Näistä tuntuu olevan monenlaista kantaa.

  VastaaPoista
 10. Hei,
  Päädyin sivuillenne kun etsin Gigantin keittiöistä tietoa. Ihmettelemme miten tiskikaappi (kuivauskaappi) tulee koota. Mieluusti näkisin siitä kuvia :) Reiät on nähtävästi porattava kuivausritilöille itse. Lähinnä ongelmia on juuri kaapin alaosan kanssa.
  Jos vain viitsit, niin kuvia näen mielelläni joko blogissasi tai voit laittaa suoraan sähköpostiinikin riemuntai@gmail.com.
  Kiitos :)

  VastaaPoista
 11. Laitoinkin sinulle sähköpostia. Meillähän ei sitä kuivauskaappia ole olleenkaan, joten en osannut sinulle ohjeita antaa. Mallistossa ei ole sitä perinteistä suomalaista kuivauskaappia ollenkaan, mutta gigantti meitäkin opasti, että itse tuunaamalla moni on tehnyt peruskuivauskaapin itse. Mekin tätä mietittiin mut ajateltiin et kokeillaan ensin pärjätäänkö ilman. Yllättävän hyvin on pärjätty.

  Tsemppiä keittiön laittoon!

  VastaaPoista
 12. Hei! Olen itsekin päätymässä Epoq-keittiöön ja sitä varten kysyisinkin että onko keittiö yhä mieleinen ja pysynyt hyvässä kunnossa? Teillä näyttää olevan lasi välitilaratkaisuna, mutta mitä materiaalia työtaso on? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Keittiö on ollut tosi mieluinen. Valitsisin varmasti uuteen kotiinkin vastaavan. On kestänyt kyllä hyvin käyttöä. Taso on ainoa, joka ei ole ollut niin kestävä kuten ymmärsimme. Taso on siis komposiittia, kuulemma hyvin kestävää. Tämäkin gigantista. Valitsisin ehkä toisen tason myöhemmin. Muutaman kerran on jokin painavampi tavara tullut alas kaapista, jolloin tason reuna on saanut pari kolhua. Silloin mietin että tulipa kolhaisu helposti.
   Meillä on tosiaan lasi välitilassa. Lasi on maalattu toiselta puolelta valkoiseksi. Olen ollut tyytyväinen tämän helppohoitoisuuteen. Toivottavasti näistä tuli sinulle vinkkejä keittiöratkaisuihin!

   Poista
 13. Hei!
  Aivan ihana keittiö teillä! Meille on tulossa hyvin samankaltainen. Paljonko teillä on välitilan korkeus? Onko teillä yläkaapiston alareunassa jonkinlainen valolista, vai onko se häikäisysuoja nimenomaan siinä ledvalossa. Tämä ratkaisu kiinnostaisi, koska olemme sitä pähkäilleet kovasti. Monet sanovat vaan, että siihen joku profiililista tms. mutta ihan käytännön neuvoja kaipaisin. Mistä saitte listan? Millainen se on? jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tämä asunto myyty, niin en pääse enää mitään mittailemaan, mutta välitilan korkeus oli mielestäni se strandarti eli onko se jotain 40-45 cm. Keittiössä on carritin led valot, eli ledit, jotka on omassa listassaan ja joista voi jatkaa pitempiäkin sarjoja. Keksimme "valolistan" ihan itse ja se on vain valkoinen metallilista. Sopivasti antaa häikäisysuojaa ja peittää valot. Tätä aiomme toteuttaa uudessakin kohteessa, jota nyt remontoimme.

   Poista
 14. Hei! Meneekö teillä tuo lednauha myös liesituulettimen kohdalle (sen edessä tai takana)? Jos niin, onko kestänyt hyvin, vai oletteko huomannut, että olisi ollut ongelmia - päällysessä tai itse lednauhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Led menee koko matkaltaa, kuten jo aiemmin kommentoin ledit on cariitin led- valot, jotka eivät ole pelkkää nauhaa vaan ovat ihan omassa listassaan. Olisiko keittiön ledit koottu kolmesta pätkästä, jotka kliksautettiin yhteen. Ledi menee myös liesituulettimen kohdalla, mitään ongelmia ei ole ollut siinä. Ihan edessä on sijoitettu liesituulettimen kohdalla. tässä esim. http://www.taloon.com/led-profiili-huuhto-easy-1015-mm-24-v-10-w-3500-k-ip44/S-4179226/dp

   näissähän on ip44, joten ei ongelmia kosteissakaan tiloissa jos haluaa käyttää muuallakin.

   Poista