13 marraskuuta 2013

Kyllä nyt sapettaa


Täällä ollaan viime kuukaudet taisteltu korvauksista putki/sähkötyö yrityksen Wireman Finland Oy: n kanssa. Muistatte varmasti, että viime kevään asuntokauppojamme varjosti vesivahinko, jonka vuoksi muutto uuteen asuntoon viivästyi ja meillä jouduttiin tekemään mittava remontti. Vesivahinko oli saanut alkunsa edellistalvena asennetusta olohuoneen patterinventtiilistä, joka asentajan virheestä johtuen oli jäänyt tihkumaan vettä. Tämä oli tehty putkiremontin yhteydessä Oululaisen Wireman Finland Oy yrityksen toimesta.

Otimme yhteyttä Wireman Oy yritykseen ja patterin venttiili tultiin heti kiristämään ja tihkuminen loppui. Samaisella viikolla tehtiin jo kosteusmittaus ja kolmen viikon odottelun jälkeen alkoikin remontti ja siitä neljä viikkoa kestävä kuivatus. Asunnossa piti mm. purkaa lattiat ja listat, piikata pintabetoni pois, kuivattaa holvibetoni ja valaa pinta uudestaan ja tehdä lattia uudestaan. Yritys lupasi hoitaa aiheutuneen vahingon.

 Me päätimme aloittaa mittavan remontin muualla asunnossa, sillä totesimme, että viivästys ja remontti on jo niin laaja lattian osalta, että voisimme "odotellessa" käyttää ajan hyväksi muun asunnon pintoihin, lattiat kun piti muutenkin uusia vahingon vuoksi. Siitä alkoikin parin kuukauden urakka. Lopulta olimme jo niin uupuneita lattian uusinnan odotteluun ja kulkuun, että  teimme itse lattian pohjatyöt, hoidimme betonin valun paikalle ja timanttiporauksen uusille patterinputkille, jotta pääsisimme edes syksyyn mennessä muuttamaan. Asensimme myös itse lattiat, lattialistat ja teimme tarvittavat seinien tasoitukset ja maalaukset. Siis hemmetisti hommaa yrityksen puolesta, joka vahingon aiheutti. Yrityksen aikataululla olisimme varmasti vieläkin odottamassa muuttoa.. Materiaaleista saimme hyvityksen ja työ korvattiin meille uuden keittiön sähkötöillä.


MUTTA... sähkölasku on edelleen maksamatta meille kuivauslaitteiden osalta ja hyvitys vuokrista viivästyksestä johtuneesta ajasta myös. Olimme selvittäneet, että oma vakuutusyhtiömme ei kuulu korvata asumisen viivästymisestä aiheutuneita kuluja, sillä vahinko oli tapahtunut jo kauan ennen kuin asunnon ostimme. Nyt olemme jo kolme kuukautta koittaneet sopia korvauksista hyvässä  ja reilussa hengessä Wireman Oy yrityksen toimitusjohtaja Jari Keckmanin kanssa. Hän on lupaillut puhelimessa maksavansa pyydetyn korvauksen ja palaavansa asiaan muutaman päivän sisällä, mutta mitään ei ole kuulunut yli kuukauteen, emmekä saa häneen enää mitään yhteyttä. 

Tää on varmasti kurjin postaus ikinä, mutta voitteko kuvitella kuinka tympäisee, että meille on aiheutunut kuluja Wireman Finland Oy:n työvirheen takia. Aika uskomatonta, että yrityksellä on varaa toimia näin, varsinkin tässä kilpailutilanteessa.

Uskomatonta tässä on myös se, että meille selvisi, että samainen yritys on aiheuttanut taloyhtiössämme kaksi muutakin vesivahinkoa! Tässä siis hyvä esimerkki yrityksestä, joka ei ota vastuuta tehdystä työstä tai vie sitä loppuun asti. Nyt otamme selvää seuraavasta askeleesta asian suhteen. Ei tämä voi olla näin, että asia jätetään vain leijumaan ja kukaan ei vastaa puhelimeen eikä sähköposteihin.

Nyt ulos lenkille, sen verran tulee höyryä korvista.


- Pari viikkoa kirjoituksen julkaisemisen jälkeen yritys maksoi sähkölaskun, ilmoitti vain asiasta sähköpostilla. Muita korvauksia ei kuulemma ollut velvollinen maksamaan vaikka vahingon täysin aiheutti. Että näin. 

2 kommenttia:

  1. Voi juma mikä ihana tilanne!!!! Voimia ja jaksamisia teille!! sitten kun remontti on saatu valmiiksi niin sisustus into taas päälle:) terkkuja!!!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suppa! Ja ihanaa, löysin blogiisi :)

    VastaaPoista